Makaleler » Perde » Perde Fiyatı Hesaplama

Perde Fiyatı Hesaplama

Perde almaya karar verdiniz, ve o anda kafanızda bazı soru işaretleri oluşmaya başlamıştır bile. En çok kafanızı yoran sorulardan biri de, acaba perde alırken ödeyeceğim para, gerçekten perdenin ederi midir? Acaba kazıklanıyor olabilir miyim? Bu makaleyi okuduktan sonra perde çeşitlerinin hesaplanması konusunda fikir sahibi olacak, ve seçtiğiniz perdenin birim fiyatını öğrendikten sonra, ne kadar tutacağını kendiniz hesaplayabileceksiniz.

Burda bir parantez açmak gerekirse,son zamanlarda internet üzerinde absurt rakamlar gösteren bazı perde siteleri göze çarpmaktadır. Bu siteler, tüketicilerin önüne 7 lira 10 lira gibi fiyatlar sunmaktadır. Fakat bu yazımızı okuduktan sonra bunların insanları yanıltmak için yapıldığını verilen fiyattan hesaplandığında ödeyeceğiniz tutar ile arasında dağlar kadar fark olduğunun farkına varacaksınız. Bu siteler, alt taraflara küçük bir yazı ile 30x30 numune fiyatıdır diyerek kendilerini temize çıkartma çabası içerisindeler. Lütfen bu tarz sitelere itibar göstermeyiniz.

Öncelikle gelin belli başlı perde çeşitlerinin neler olduğunu hatırlayalım.

 

Zebra perdeler

Stor perdeler

Çiftli tül stor perdeler

Jaluzi Perdeler

Plise Perdeler ( Cam balkon Perdesi)

Lens perde veya tül dikey perde

Tül perde

Fon perde

 


Yıllardır gördüklerimiz ışığında, insanların perde hesaplamasını bilmediğini, bu yazımızı okuduktan sonra yukarda ki perde modelleri ile ilgili hesaplamaları kendi kendine yapabileceklerine, perde alışverişlerinin sonunda gönüllerinin rahat olacağına eminiz.

 

Stor perde ve zebra perde ve çift Mekanizmalı Tül Stor Perdeler

Hemen yukarıda bahsettiğimiz perdelerin hepsi aynı yöntem ile hesaplanmaktadır. Bu perde çeşitleri, normal tülller gibi metre olarak değil, metrekare olarak hesaplanmaktadır. Yani en ölçüsü ile boy ölçüsü çarpılarak metrekare bulunur ve ürünün birim fiyatı ne kadar ise, çarpılarak çıkan fiyat perdenin gerçek satış fiyatıdır. Örnek verecek olursak; 1,5 mt eninde ve 2 mt boyunda bir perde, 1,5 x 2 = 3 metrekare olacaktır. 

Fakat bu perdelerde dikkat edilmesi gereken durum, 1 mt genişliğin altında ki en ölçülerin eni 1mt, 2 mt nin altında ki boy ölçülerinin boyuda 2 mt olarak hesaplanmaktadır.Yani bu tip perdeleri sipariş ederken, en az 2 metrekare parası ödemek zorundasınızdır. 

Diğer bi durum ise,1 mt eni geçen ölçülerde, 10 cm aralıklar ile yukarı doğru yuvarlanarak hesaplanır. Yani 105 cm eninde bir perde sipariş edecekseniz, bu ölçüyü 110 santime tamamlayarak metrekareyi hesaplamanız gerekmektir. Bu durum boy ölçüsü içinde 2 mt nin üstündeki ölçüler için geçerlidir.

Eğer bir perdeciden veya sitemizden sipariş verecekseniz, bu bilgileri göz önünde bulundurarak çıkan sonucu hesaplayıp gönül rahatlığı ile alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.

Jaluzi Perdeler ve plise perdeler

Jaluzi perdeler ve plise perdeler de metrekare olarak hesaplanmaktadır. Fakat zebra perdelerden biraz daha farklıdır. Zebra perdelerden farkı, en ölçüsü ne ise 10 cm aralıklar ile yukarı yuvarlanır. Aynı şekilde boy ölçüsüde 10 cm ararlıklar ile yukarı yuvarlanır.

Örnek verecek olursak; diyelim ki bir cam balkonumuz var ve eni 43 cm boyuda 125 cm ölçüye sahip. Bu perdenin hesaplamasını yaparken 43 cm olan en ölçüsü 50 cm'e , 125 cm olan boy ölçüsü de 130 cm' e yuvarlanır. Bu ölçüler de bir biri ile çarpılarak metrekare bulunur. 0,50x1,30 = 0,65 csantimetrekare çıkar. Burda dikkat etmeniz gereken durum ise 1 metrekare altında ki tüm ölçülerin 1 metrekare olarak kabul edilmesidir.. Yani jaluzi ve plise perdeler de en küçük ölçü 1 metrekaredir. 1 metrekare üzerinde çıkan ölçüler ise çıkan sonuç ne ise o kadardır. Diyelim ki verdiğiniz ölçülerin metrekaresi 1.12 metrekare çıktı, çıkan metrekare ürünün birim fiyatı ile çarpılır, Çıkan sonuç ödemeniz gereken toplam tutardır.

Lens Perde veya tül dikey perde

Lens Perdeler de aynı zebra ve stor perdeler gibi hesaplanmaktadır. Eğer lens perde almaya karar verdiyseniz ve nasıl hesaplandığını merak ediyorsanız yukarıda yazdığımız zebra perde fiyat hesaplamasını inceleyerek detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Tül perde

Tüller mekanik perde sistemlerinden farklı olarak metre bazında satılmaktadır. Hesaplama yöntemi istediğiniz pile sıklığına göre değişiklik göstermektedir. Daha önce tül yaptırdıysanız 1e 3 pile gibi terimleri illaki duymuşsunuzdur. bu 1 mt ye 3 mt tül kullanılacağı anlamına gelir. Diyelimki 4mt lik bir cepheniz var buraya 1e 3 tül yaptıracaksınız. Toplamda 12 mt tüle ihtiyacınız olacak. 1e 3 dışında 1 e 2,5 veya 1e 2 pile seçenekleri vardır. Ama emin olun en zengin ve en şık duran pile şekli 1 e 3 piledir. 1e 2,5 pileden 4 metrelik bir camda kullanılacak olan tül sadece 2 mt fazladır. Ve uzun bir zaman tül yaptırmayacağınızı göz önünde bulundurursanız tercihinizi 1e 3 pileden yana kullanmalısınız.

Yorumlar

Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır
ShopPHP E-Ticaret | v4